Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Baba ghanoush

4 feb 2014
Baba ghanoush

Der findes dip, som passer til næsten alt, og Baba ghanoush er en af dem. Du kan dyppe friske grøntsagsstænger i dippen, eller du kan bruge den som tilbehør til kød og fisk. Auberginer fås som regel hele året, men højsæson er september til oktober. Hvis afgrøder fra natskyggefamilien er et problem for dig, kan du skifte auberginen ud med én eller to squash.

2 hele auberginer
2 spsk coconut aminos. Kan købes her  
6-8 spsk økologisk macadamia eller jomfruolivenolie kan bruges i stedet
2 tsk honning eller det du bruger til at søde med (kan udelades)
4 spsk citronsaft
1-2 tsk havsalt
friskkværnet peber
hakket persille til servering
4 fed hvidløg

Forvarm ovnen til 200 grader.
Prik auberginerne godt og grundigt med en gaffel, og bag hvidløg og de hele, prikkede auberginer i cirka 30 til 45 min, eller til de er helt gennembagte og bløde. Halver dem, og skrab kødet ud med en ske. Blend kødet med de øvrige ingredienser, og smag til med citron, salt og peber. Overhæld med en god olie, og drys med finthakket persille.

TIP

Du kan sagtens bage dine auberginer et par dage før, du
skal bruge dem. Bare opbevar
dem på køl sammen med de
bagte hvidløg, og tilbered dippen i en fart, når du skal bruge
den.

 

No comment added yet, be the first one to share your idea.

Leave a Comment