Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

BELGISKE VAFLER A L´AMANDE

Belgiske vafler a la mande

Det kræver et vaffeljern at lave disse små, sprøde vafler. Men du vil ikke fortryde en investering i et. Mit forslag er at købe et jern, hvor der kan skiftes til andet bagværk og brød, f.eks. donuts.  Vaflerne smager virkelig dejligt både med og uden topping. Og du kan vælge imellem en version med eller uden korn.

 

6-8 stk. 

21⁄2 dl fedtreduceret mandelmel eller samme mængde hvedemel

1 tsk. vaniljepulver eller en hel vanilje stang for luksus
1⁄2 tsk. kanel (kan udelades) 1 knivspids havsalt
3 æg
1⁄2 dl rørsukker eller smagsneutral flydende honning
1 dl kokosmælk måske lidt mere 3 spsk. smeltet smør eller kokosolie

 

TIL PYNT 

1 håndfuld mandler uden skal eller andet drys
evt. flødeskum eller kokosflødeskum
nøddesmør, syltetøj eller karamelsauce (se opskrift nedenfor)

Bland mel, vanilje, kanel og havsalt i en skål. Pisk æg, sukker, kokosmælk og fedtstof sammen, og rør det hele godt sammen til en glat og luftig dej. Hæld ca. 1 dl dej i vaffeljernet, og bag efter anvisning fra producenten. Bliv ved, indtil al dejen er bagt.

Servér vaflerne lune med karamelsauce og flødeskum eller  hasselnøddecreme (nutella) eller syltetøj og finthakkede mandler drysset over.

KARAMELSAUCE 

100 g rørsukker
50 g smør
1 dl fløde

Smelt sukkeret på en mellemstor pande over middel varme, helst uden at røre idet. Rør forsigtigt i den smeltede massen, og vær opmærksom på, at det let brænder på. Når sukkeret er flydende, tilsættes smør. Rør kraftigt, til smørret er helt integreret i massen, og tilsæt fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Skru evt. ned for blusset. Massen vil boble og koge ind, og når den ønskede konsistens er opnået, tages saucen af blusset og afkøles. Vær opmærksom på, at den tykner en del ved afkøling.