Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Huleketchup

Huleketchup

Ærligt talt, ketchup er tilbehørenes konge, og jeg hverken kan eller vil leve uden. Men de fleste af dem, du kan købe i super- markederne, er fyldt med sukker og konserveringsmidler. Denne version kan holde mindst en uge i køleskabet, og mon ikke den bliver spist inden? I hvert fald hvis du inviterer mig. Og skynd dig at lave ketchuppen, de bagte tomater har en tendens til at spise sig selv undervejs;) For en stærk kethup, kan du tilføje et par skefulde rød karrypasta eller lidt tørret chilipulver.  

450 g halverede modne cherry- eller blommetomater
1 sødt æble, halveret og udkernet
1 halveret rødløg
2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie eller smeltet kokosolie
1 spsk citronsaft
1 tsk frisk ingefær ELLER ingefærpulver
1 tsk sød paprika
1⁄2 tsk stødt kanel
1 tsk tørret fennikel eller andre tørrede krydderier du kan lide.
5-6  spsk dadelsød ELLER 2 spsk. honning (kan udelades)
havsalt
peber

Bland tomater, æble, løg og hvidløg med olivenolie og fordel det jævnt på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen i 60 til 90 minutter ved 100 grader – eller til tomaterne er skrumpet ind, og det meste af væsken er fordampet. Blend de bagte tomater, løg og hvidløg med citronsaft, ingefær, paprika, stødt kanel og tørret fennikel. Kog ketchuppen ind ved svag varme, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med sødt, salt og eventuelt krydderier. Lad ketchuppen køle helt ned, inden du sætter den i køleskabet. Huleketchup holder sig i mindst en uge på køl.

hule ketchup 2