Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Hyggemad og god samvittighed, bag dine egne dounuts!

21 feb 2017
Hyggemad og god samvittighed, bag dine egne dounuts!

 

Jeg er så glad.

Min nyeste bog “SUND JUNK FOOD” er nu på hylderne rundt om i landets boghandlere. Jeg har lyst til at dele en opskrift fra bogen med dig. De lækreste donuts, med god samvittighed, uden mærkelige ingredienser.

Du kan sagtens bage dine donuts i en form i stedet for at friturestege dem. Alverdens smagsforstærkere kan tilsættes dejen og give en ny oplevelse. Prøv med lidt revet æble og kanel eller hakkede pecannødder og karamelsauce på toppen. Her har jeg lavet dem med mandelversion med jordbærglasur og en chokolade lækkerbisken.

Ca. 12 stk.

4 dl hvedemel eller 1 dl arrowroot-mel OG 3 dl fedtreduceret mandelmel

1 dl mandelmel eller 30 g kakaopulver, (hvis det er chokoladeversionen, du laver)
2-3 tsk. økologisk bagepulver1
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
1⁄2 tsk. salt
3 store æg
1 dl sødt, f.eks. rørsukker, agavesirup, honning eller dadelsød
1⁄2 dl kokosmælk eller en anden slags mælk
100 g kokosolie eller klaret smør
skal og saft af 1 økologisk citron
fedtstof til formene, f.eks. kokosolie

Varm ovnen op til 200 grader. Bland mel (vælg mellem hvede eller mandelmel/arrowroot), bagepulver, vanilje og salt i en stor skål. Pisk æg, sukker/ sirup og kokosmælk godt sammen i en anden skål. Smelt olie eller smør i en gryde over svag varme, og rør det smeltede fedtstof, citronsaft og skal, samt de tørre ingredienser i æggemassen. Rør dejen godt igennem, evt. med en elpisker. Smør donutformen godt, hæld dejen i en sprøjtepose, og fordel den i dem. Bag donutsene 6-9 minutter, og gentag, til al dejen er brugt. Lad kagerne afkøle helt, dyp dem i glasur, og top dem med krymmel.

 

SUND JORDBÆRGLASUR

1 dl smeltet kokosolie
1 tsk. citronsaft
1 spsk. kokosnektar eller et andet sødemiddel
1 dl purerede friske jordbær
1 tsk. vaniljepulver eller ekstrakt uden sukker

Pisk alle ingredienser godt sammen. Det kan godt klumpe lidt, så hav tålmodighed. Dyp straks donuts i glasuren, og drys med pynt.

ELLER

Den helt klassiske hvor du blander glasur og smagsgiver  og vand!

Jordbær Doughnuts

Chokolade doughnuts

No comment added yet, be the first one to share your idea.

Leave a Comment