Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Dadel stjerner og januar slankesnak

20 jan 2015
Dadel stjerner og januar slankesnak

Først og fremmest, bedre sent end aldrig; GODT NYTÅR ;) rigtig godt nytår.

Jeg har virkelig hold fri fra bloggen. Nu er jeg tilbage for fuld pedal. Den nye bog, som udkommer i år, (du kan godt glæde dig til endnu flere nemme, sjove og familievenlige opskrifter), er på plads rent kontraktmæssigt -og nu er der også lidt tid til at blogge.

Hvordan har du det med alle de kure, vi bliver spammet med her i januar? Personligt synes jeg de ligner dem fra sidste år – og så vidt jeg husker virkede de ikke i det lange løb?!! Hurtige kure og “tab 5 kilo på en uge” forsvandt for alvor ud af mit liv, da jeg opdagede stenalderkost.

Hvordan?

Jo, der er ikke behov for dem, hvis du (det meste af tiden) holder dig til naturlige uforarbejdede råvarer. Den vane er efterhånden kommet så meget ind under huden på mig og min familie, at den nok ikke slipper igen. Det betyder ikke at vi har fået blomkåls ris a la mande eller brunede selleri til jul eller at nytåret forløb uden alcohol. Der skal være plads til det hele. Den der lille sætning ” det er ikke det du spiser mellem jul og nytår, men det du spiser, mellem nytår og jul”, den kan jeg godt lide.

Hvis jeg lige nu skulle give dig et råd, en ting du skulle forsøge i 2015, skulle det helt sikkert være dette:

Lav din mad selv. Hold dig langt væk fra færdigretter af alle slags.

Hvem har sagt at et måltid partout skal være en “ret”? Det er da skønt hvis man har tiden, har du ikke tid, kan et måltid da sagtens bestå af enkeltdele. ( 1 æg,  rå eller kogte grøntsager, 1 avocado, lidt kød eller fisk…o.s.v.) Måske er det lige på dette punkt, af navnet Stenalderkost for alvor kommer til sin ret. For er der noget som er 100 % sikkert, så er det at vores forfædre hverken spiste lasagnie, pizza eller boller i karry. Der er intet galt med, at spise disse skønne retter….

Så længe du har lavet dem selv :)

Og nu til det SØDE, for det skal der også være plads til, selv i januar.

SMÅ DADELSTJERNER

1 stor portion grundmasse (den kan fryses, hvis du når det;)

14 store dadler uden sten
1-2 spk. kogende vand
150 g nødder  (alle nødder kan bruges, jeg brugte valnødder)
25 g smeltet kokossmør det ser SÅDAN ud (kan erstattes med kokosolie)
25 g smeltet kakaosmør (kan erstattes med kokosolie)
100 g kokosmel
chokolade til overtræk

Mine forslag til smagsvariationer:

- frisk rosmarin, portvin, hvis det er til voksne og lidt flere valnødder (grofthakkede)
- blend et et par frosne bær i massen og et par skefulde frysetørret bær. Pynt med pulveriseret frysetørret bær
-lakridspulver, lakridsgranulat, lakridssirup.
-kokosflager eller mel
-friske mynteblade, rå kakaopulver og kakaonips.
- ristede hasselnøddder og tørrede morbær
-pulveriseret instant kaffe.

-find selv på flere og del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor

Alle ingredienser blendes til en ensartet masse og den valgte smag tilsættes. Derefter rulles massen ud til kugler, udstikkes eller skæres i firkanter og overtrækkes med den ønskede chokolade og pyntes.

 

 

No comment added yet, be the first one to share your idea.

Leave a Comment