Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Knasende bønnefritter med citron- og hvidløgsdressing

Knasende bønnefritter med citron- og hvidløgsdressing

Bønnerne smager overraskende lækkert i deres nye sprøde forklædning.

Hvis du ikke lige har bønner i huset, kan broccoli eller blomkål i små buketter sagtens bruges. Det er også rigtig sjovt at eksperimentere med forskellige nødder – find selv din favorit.

250 g bønner
75 g cashewnødder (alle nødder kan bruges)
1 dl fintrevet parmasanost ( kan sagtens udelades hvis du ikke spiser ost)
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
salt
peber
1 æg
1 dl orange eller hvid puré
2 spsk kokosfibermel (det kan også undværes)

Dressing

1 fed finthakket hvidløg
3 spsk citronsaft
1 dl kokosmælk den hårde del eller creme fraiche 38 %
1 tsk honning

urtesalt friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader. Skyl bønnerne, og tør dem godt af – de skal være helt tørre. Mal cashewnødderne til fint mel. Bland nøddemel, parmesan, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber godt i en stor
skål. Pisk æg og puré godt sammen i en anden skål. Vend bønnerne først i kokosfibermel, så i æggeblandingen, og ryst dem derefter godt rundt i nøddeblandingen. Læg bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 12-15 minutter ved 175 grader eller til de er sprøde.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og servér den til bønnerne, straks de kommer ud af ovnen.