Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Naturlige halloween lækkerier

22 okt 2015
Naturlige halloween lækkerier

Små søde chokolade kokos spøgelser

 

Disse spøgelser er sjove og søde og indeholder kun ingredienser som jeg ved hvad er. Et godt afbræk i cocktailen af unaturlige farvestoffer og langtidsholdbare kulørbomber.

Det er snart halloween og jeg ved det betyder slik og guf – og ret meget af det. Især fordi mine børn selv nu hvor de begge er teenagere elsker udklædning, sminke og ballade. Det såkaldte ”Trick or treat” fænomen er vokset sig stort her i landet. Men husk nu, at få børnene til at synge eller optræde med et eller andet, det der ” slik- eller balladekor” er for kedeligt. Vi vil have underholdning.

 

 

100 g mørk chokolade (gerne 85%)
1 spsk. kokosolie
200 g store bløde dadler eller ca. 12 stk.
150 g nødder, jeg brugte valnødder og mandler
100 g kokosmel
lidt salt
1 tsk. vaniljepulver

Smelt kokosolie og mørk chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme og lad det køle lidt af. Blend dadler, nødder og kokosmel, salt og vaniljepulver og tilsæt chokoladeblandingen og rør det til en ensartet masse. Form massen til små spøgelser og stil dem i fryseren medens du klargør overtrækschokoladen.

Du kan selv lave overtræk efter opskriften nedenfor eller du kan bruge en plade smeltet hvid chokolade.

Hvid overtrækschokolade:
100 g kakaosmør
1 spsk. kokosolie
2 spsk. lys agavesirup,honning eller andet naturlig sødemiddel

Smelt kakaosmør og kokosolie forsigtigt ved lav varme. smag til med siruppen. Når blandingen er smeltet, køl den lidt ned og dyp de kolde spøgelser i den flydende topping. Drys med kokosmel eller andet fint krymmel og giv spøgelserne øjne og mund.

 

No comment added yet, be the first one to share your idea.

Leave a Comment