Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Puré i 4 farver

10 nov 2015
Puré i 4 farver

En stor del af mit basiskøkken består af forskellige former for grøntsags puréer.

I min nye bog “Naturlig mad” og i min dagligdag, bruger dem meget ofte i stedet for mejeriprodukter eller andre våde ingredienser. Det er en god måde at få flere vitaminer i maden på.

Alle puréer kan sagtens laves på forhånd, de kan holde sig i køleskabet to-tre dage eller i fryseren i tre måneder. Hvis du fryser dine puréer ned, er det en god idé at fryse dem i portioner a 1 eller 2 dl, da det er de mål, du vil støde på i på bloggen her og i  bøgerne.
Hvis du ikke har tid eller lyst til at blande puré i dine opskrifter, kan det i de fleste tilfølde udelades. Vil du derimod booste dit grøntsagsindtag, skruer du bare op for mængterne. 

 

Jeg vil meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet, hvis du har nye ideér til at gemme puréerne.

Puré

Hermed de 4 variationer.

HVID PURÈ

2 mellemstore buketter blomkål (ca. 200 g)
1 skrællet squash (ca. 300 g) Hvis du ikke kan få squash, brug spisdkål eller skrællet glaskål.

1 tsk citronsaft
2-4 spsk vand, hvis nødvendigt

Blend squash og citronsaft og vand (hvis nødvendigt). Tilsæt blomkål, og purér det hele meget fint. Der må ikke være nogen ujævnheder eller klumper, da det giver et grovere resultat i sidste ende. 

 

ORANGE PURÉ    

3-4 mellemstore gulerødder (ca. 200 g)
1 lille sød kartoffel (ca. 200 g), hokkaido-græskar kan også bruges

3-4 spsk vand, hvis nødvendigt

Skræl gulerødder og sød kartoffel eller hokkaido, og skær dem groft ud. Kog grøntsagerne 6-8 minutter, eller til de er akkurat møre. Blend dem straks, og tilsæt vand, hvis nødvendigt. Puréen skal være meget fint blendet. 

 

GRØN PURÉ

3-4 buketter let dampet broccoli
100 g babyspinat
2 1⁄2 dl grønne ærter, friske eller optøede frosne

Damp broccolien meget let i usaltet vand. Skyl spinaten grundigt. Put alle de grønne sager i din blender eller foodprocessor, og blend, til puréen er ensartet og helt glat. 

 

RØD PURÉ

1 stort grofthakket løg
2-3 grofthakkede gulerødder
1⁄4 grofthakket knoldselleri
2 spsk kokosolie eller klaret smør 3-4 hele fed hvidløg
10 store tomater i kvarte eller
2 dåser/flasker tomatsauce 1 grofthakket squash

Brun løg, gulerødder og knoldselleri i kokosolie et par minutter, ved høj varme. Tilsæt hvidløg, tomater og squash. Lad det hele simre 10-12 minutter. Lad blandingen køle lidt af, og blend grøntsagerne til en ensartet sauce. 

No comment added yet, be the first one to share your idea.

Leave a Comment