Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

blomkålsris

blomkålsris

Det her er værd at prøve, en sand favorit hjemme hos os og et virkeligt alsidigt og lækkert tilbehør. Sprødt og smagfuldt. En glimren- de løsning til alle retter, hvor du før ville have spist ris som tilbehør.

1 groftrevet blomkålshoved 1 tsk kokosolie
1 finthakket zittauerløg
1-2 fed hvidløg, finthakket

(kan udelades) salt og peber

Riv blomkålen groft. Jeg bruger et rivejern frem for en foodprocessor, det giver dén struk- tur, jeg bedst kan lide. Sautér de finthakkede løg og hvidløget i kokosolien i en gryde.
Pas på, at det ikke bruner. Tilsæt blomkålen, og sautér videre i 5-7 minutter under opsyn. Det må ikke tage farve undervejs. Smag til med salt og peber, og server
blomkålsrisene, mens de er varme.

NOTE
Lidt revet muskatnød eller et drys gurkemeje giver en dejlig smag – tilsæt krydderier og ur- ter alt efter hvad du serverer risene sammen med.