Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Græskar i kokosfløde

Græskar i kokosfløde

Så gik det da hen og blev september! hold op hvor dette år flyver afsted og sikke en sommer for mig og min familie. Vi er flyttet på landet. Vi er flyttet sammen med min mor, vi har sat hus i stand hele sommeren – og så blev det pludselig efterår.

Jeg elsker efterår, men jeg kunne da godt have brugt lidt mere sommer.

Nå men nu er det her, efteråret. Så kan vi lige så godt bruge det fornuftigt ik?

Jeg tænker på græskar…. De er derude nu og de er friske og nye. Jeg har brugt dem på 2 måder, den ene opskrift er faktisk et lille sneak-peak til den ene af mine kommende kogebøger og det andet er vel slet ikke en opskrift, men bare en idé til anvendelse.

Så først en opskrift  i billeder.

Processed with Moldiv

 

Græskar i kokosmælk med peberrod

250 ml kokosmælk( 1 dåse )
1 græskar ( hokkaido eller butternut)
finthakket friske timianblade
finthakket hvidløg
½ tsk. friskrevet muskatnød
1 spsk frisk revet peberrod ( kan udelades)
lidt citronsaft
salt og peber
lagret parmasanost til pynt ( kan sagtens udelades)

 

Tænd ovnen på 185 grader. Skær skrællen af græskaret, del det i ½ og skær stykkerne i tynde skiver. Evt. på et mandolinjern. Fordel skiverne i et i smurt ildfast fad, fordel hvidløg, timian, peberrod, muskatnød, citronsaft, salt og peber henover.  Rør den hårde og den flydende kokosmælk godt sammen og hæld det over græskar skiverne. Riv parmasanost over retten efter behov.

Græskar i kokos1

Og nu en dejlig idé til at få gnasket mere græskar i dig.

Græskar spagetti med kødsauce.

IMG_7883

Brug det som spagetti både koldt og varmt. (et par minutter i kogende vand er nok).  Skær det i hånden eller køb evt. en ” pastamaskine”, du kan købe den på tilbud HER kan jeg se.

Du kan finde min opskrift på kødsauce HER

- og så lige lidt nørdet her til sidst.

Græskar fylder godt i maven, men indeholder kun 18 kcal pr. 100 g. Kødet har  et ganske lavt indhold af kulhydrater (4,2 g pr. 100 g), hvilket betyder, at du kan spise løs og samtidig holde dit blodsukker stabilt. Det indeholder dog ikke så mange kostfibre.

300 g græskar dækker halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat, som især betyder noget for dig, hvis du er gravid. Du får desuden C-vitamin og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance.

Håber du får gang i græskarene derude.