Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Ovnbagt kål med persillepesto

Det er kåltid, og jeg er stor, stor fan af kål. Her får du en super nem og lækker idé til at bruge kål. Du kan sagtens udelade pestoen og det er stadig rigtig lækkert.

1 kålhoved (hvidkål, sommerkål, spidskål eller lignende)
1 hoved broccoli
1 pose rosenkål, rensede og halverede
olivenolie eller smeltet, klaret smør.

1 portion pesto
saft og skal af en 1⁄2 citron

Forvarm ovnen til 150 grader, og skær kålen i mundrette stykker. Bland med olivenolien eller smør, og bag kålen i 25 til 30 minutter ved 175 grader. Den må gerne have lidt bid, når den er færdig. Lad den køle en smule, tilsæt pesto, og bland det hele godt sammen. Drys med reven citronskal og persille, og smag til med salt, peber og citronsaft, inden du serverer.