Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Selleri Fettuccine med persillepesto og macadamia

Selleri Fettuccine med persillepesto og macadamia

Der er flere forskellige grøntsager som kan bruges til at efterligne pasta. Spagettisquash er lidt svære at få fat på, almindelige squash bliver let vandede, persillerod og pastinak smager af meget i sig selv. Min absolutte favorit til formålet er derfor knoldselleri. Her er en opskrift med brede fettuccine look-a-likes, men hvis du har en spiralizer eller lidt tålmodighed er den lige så god til lange spagettistrimler eller små nudelfirkanter. Smagen er neutral og alle former for sauce passer til.

Der er ikke forår i luften endnu, selvom vi skriver marts måned, men jeg kan mærke det er på vej. Persillen i mit  krydderurtebed har, som det lille mirakel holdt ud hele vinteren, takket være en lun én af slagsen. Jeg vil bruge den til at lave persillepesto til min sellerifettuccine -lukke øjnene og drømme om en mild forårsbrise.

Pesto

1-2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 bundt persille uden stilke Jeg brugte både krus – og bredbladet
én lille håndfuld nødder, jeg brugte macadamia Gem lidt til pynt
evt. Lidt lagret parmasan eller pegorino
evt. Lidt citronsaft

Fettuccine
1 mellemstort knoldselleri uden skrald. Lettest med en skarp kniv.

Blend nødder, hvidløg og ost( hvis du bruger det) fint i en foodprocesser. Tilsæt persille og olivenolie så saucen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. Citron