Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Frokost rugbrød

Frokost rugbrød

Stenalderbrød er fyldt med fibre, gode fedtstoffer* og protein, men også kalorier, så forkæl kun dig selv med dette brød i ny og næ, hvis du er ude efter et vægttab. Det kan sagtens fryses i skiver og smager rigtigt godt efter en tur på brødristeren. Har du 

Giver et brød:

600 g kerner og frø (for eksempel hørfrø, græskarkerner, solsikkefrø, mandler, valnødder, hasselnødder eller sesamfrø mal
eventuelt hørfrø og sesamfrø, hvis du vil have et fastere brød)
4 store æg
1 dl olivenolie
2 tsk salt
100 g groftrevet squash (kan udelades, eller byttes ud med revet græskar, gulerod)
1 lille håndfuld sesamfrø

Forvarm ovnen til 150 grader.
Rør alle ingredienser godt sammen – konsistensen skal være grødagtig. Fordel massen i en rugbrødsform, helst af silikone, det giver den sprødeste skorpe. Drys med sesamfrø, og bag brødet i cirka 60 til 90 minutter, eller til det er mørkebrunt og flot i overfladen. Brødet holder sig friskt i et par dage, hvis det er på køl, og i et par måneder i fryseren. Skær det evt. i skiver, så du kan tø det op skivevis.

*Brødet indeholder meget omega 6, som kan påvirke kroppen inflamatorisk. Altså forværre evt. betændelsestilstand i kroppen.