Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Chokomousse med vanilje

Chokomousse med vanilje

En helt igennem himmelsk mundfuld. Let, luftig, intens og supernem at lave. Denne opskrift kan bruges for sig selv eller som cremen i ” Små mandeltærter med friske bær”  eller andre kager der kalder på creme. Du kan lave den med eller uden kakaopulver. Hvis du vil have lyserødt skum, rører du bare lidt frugtsaft i cremen.

Giver cirka 4 serveringer

2 dåser økologisk kokosmælk (brug kun den faste del)
korn fra en 1 vaniljestang ( gerne en fuldfed en af slagsen)
3 æggehvider (eventuelt pasteuriserede)
4 spsk ren kakaopulver (uden sukker)
agavesirup eller dadelsød efter behov
masser af friske bær til servering

Hæld den flydende del fra kokosmælken. Smid den ikke ud den kan fryses og bruges i en smoothie eller suppe på et andet tidspunkt. Pisk den faste del af kokosmælken sammen med vaniljekorn, kakaopulver og agavesirup eller dadelsød til en ensartet mousse i en røreskål. Pisk så æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kokosmassen. Smag til med sødt, og anret moussen i portionsglas eller små skåle. Lad den stivne i et par timer og gerne natten over på køl. Pynt med friske bær eller blendet frugtcoulis og servér.

Moussen holder sig frisk i 1 til 2 dage på køl.