Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Rødbede-gulerodskage med spirulinakokos glasur

Rødbede-gulerodskage med spirulinakokos glasur

Jubiii det er forår og det er snart påske OG….

Jeg er blevet den heldige ejer af en slowjuicer. Jeg har ønsket mig én rigtig længe – men ikke rigtig haft fidus til dem der var på markedet. Jeg er dovent anlagt, og de krævede alle, at større frugter som æbler og lign. skulle skæres ud. Ikke så praktisk for sådan en tjep-tjep-type som mig.

Nu har Mads Bo- High on Greens fået en ny model. Du kan se den lige her, og købe den med lidt rabat lige nu. Den er dog stadig ret dyr!! ØV!

Og nu en forklaring på hvorfor dette blogindlæg om en kage, starter med historien om en slowjuicer.

I ved nok, at der altid er noget spild når man juicer ( pulpen). Man kan sagtens bruge disse ” finthakkede” grøntsager og frugter og det er netop det jeg har gjort i opskriften på disse små kager. Pulpen i de forskellige juicere er forskellig. I min nye slowjuicer er den meget blød og saftig og perfekt til at give saftige kager. Hvis du feks. har en saftcentrifuge, kan du tilsætte lidt extra appelsinsaft til dejen.

Og nu til opskriften:

Rødbede/ gulerodskage med spirulinakokos glasur

3 store økologiske æg
2 dl kokospalme sukker eller det sødemiddel du bedst kan lide
4 spsk. smeltet kokosolie ( klaret smør kan bruges)
1 dl kokosfløde ( det hårde i en dåse kokosmælk) eller anden  “mælk”
2 dl fedtreduceret kokosmel
2 dl mandelmel
3 gulerødder fint revet ( her brugte jeg pulpen)
1 stor fintrevet rødbede ( her brugte jeg pulpen)
½ vaniljestang eller en tsk. vaniljepulver
1 -2 tsk bagepulver ( kan udelades hvis du ikke er til det, de blive mere kompakte)
saften af 1/2 citron
saften af 1/2 appelsin ( tilsæt ekstra saft hvis dejen er for tør)

Rør æg og palmesukker  sammen indtil det skummer. Smelt kokosolie og kokosfløde ved meget svag varme. Køl det af  og vend det i æggemassen. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver og revet rødbede og gulerod i dejen. Tilsæt citron- og appelsinsaften.

Bag ved 180 grader ca 25- 30 minutter i en stor form eller små silikomeforme. Køl kagerne af før de pyntes.

Glasur

1 dl kokosfløde den hårde del
½ dl kokosmel
1-2 tsk. Spirulinapulver eller anden naturlig farve
Citronsaft efter smag
Evt. lidt floursukker ( udelad hvis du ikke spiser sukker)

Rør alle ingredienser godt sammen.og fordel over kagerne. Pynt med skrallen af en vasket økologisk citron. Tynde strimler som lettest rives med et juliennejern og grøn pynt, som ærteskud, citronmelisse eller skovsyrer.

IMG_4231