Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Små sprøde tærter med friske bær

Små sprøde tærter med friske bær

Selv om korn og mejeriprodukter ikke er på menuen det meste af tiden, kan der godt være plads til en kage i ny og næ. Det var jo min fødselsdag igår. Den blev fejret på Møn hos min dejlige mor. Og der skulle selvfølgelig også være plads til at fejre det hele med disse små lækre kager. Jordbær sæsonen i hendes have er forbi og blåbærrene er ikke helt parate endnu, men der blev plukket dejlige hindbær til kagerne.

Det ser fint ud med mange små tærter, men har du ikke små tærteforme, kan du sagtens bruge én stor på ca. 20 cm i diameter. Smagen er jo stadig den samme.

Ca. 6 små tærter eller 1 stor  ( overskydende dej bages som småkager evt. tilsat kanel eller lakridspulver )

100 g blandede nødder ( feks. mandler, hasselnødder eller macadamia nødder)
30 g kokosflager eller groft mel
korn af 1/2 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver uden sukker!
1/2 dl kokosmel eller fedtreduceret mandelmel
1 nip salt
1 æg
1 dl smeltet let afkølet kokosolie eller klaret smør
1 dl dadelsød, smagsneutral honning eller anden naturlig sødemiddel som passer dig.

Blend alle de tørre ingredienser og vanilje fint. Tilsæt æg og fedtstof og ælt dejen godt sammen. Tilsæt sødemiddel lidt efter lidt, smag dejen til (hvis du tør på trods af ægget). Den mister lidt af sin sødme under bagning. Fordel nøddemassen i 6-8 små forme eller én stor. Bag ved 150 grader i 20-30 minutter eller til tærterne er lysebrune. Vip eventuelt én af dem ud og se om de er blevet lysebrune på undersiden. Måske skal de halvvejs tages ud af formen og bages færdigt omvendt.

Lav vaniljecreme medens tærtebundene køler HELT af. Følg denne opskrift men undlad kakaopulver for en hvid creme.

Pynt kagerne med friske bær og frysetørret krymmel.
Små mandeltærter med kokoscreme og friske bær 1små mandeltærter 4