Jeg har ikke rabarber i haven i år. Men en ven kom forleden forbi med et stort bundt. Og så fik jeg lyst til noget andet end kage eller syltetøj. Noget stærkt og mere mad-agtigt.
Det blev til den lækreste rabarber chutney. Som jeg spiste i dag til kold kalvesteg. Den vil være rigtig god til stærk indisk mad eller som tilbehør til lagret ost. Hvis du ikke kan få appelsiner lige nu i juni måned, kan du bruge saften fra 1-2 søde æbler.
Du skal bruge:
6-8 rabarberstokke skåret i stykker på 1-2 cm
saft og skal af 2 appelsin
1 frisk chilifrugt ( den styrke du kan lide, min var middelstærk)
100 gram fignepuré (laves som dadelsød og kan fryses ned)
1 kanelstang*
1 stjerneanis*
10 kardemommekapsler *
2-3 tørrede chilier( kan udelades)
ca. 20 korianderfrø*
ekstra chilipulver
1 vand
rå honning til tilsmagning
*de hele krydderier kan erstattes af pulveriserede.
Bland rabarber, appelsinsaft og -skal, fignepuré, alle krydderier og vand i en lille tykbundet gryde. Lad det koge op og derefter simre ved lav varme indtil rabarberne er kogt godt ud. Smag nu til med ekstra appelsinsaft, rå honning og evt. chilipulver ( det skal være mere surt/stærkt end sødt)