Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Familiens “spaghettisauce”

Familiens “spaghettisauce”

Lad mig være ærlig og fortælle, at jeg har spist rigtigt meget spaghetti i mit liv. Men at spise min kødsauce med grøntsags- strimler i stedet for pasta gør min mave glad. Og så smager det virkeligt dejligt. Spaghetti og kødsauce, som det hed hjemme hos os, var min fars hofret — og han lavede en forrygende sauce. Opskriften er hermed givet videre – brug din egen, hvis du har en perfektioneret version, og erstat så bare spaghettien med squashstrimler.

2 spsk olivenolie eller kokosolie 2 finthakkede løg
1-2 store finthakkede gulerødder 1⁄4 finthakket knoldselleri

2-3 finthakkede hvidløg
saften af en 1⁄2 appelsin (kan udelades)
1/2 l okse- eller grøntsagsfond
500 g hakket okse- eller kalvekød
1 portion tomatsauce eller 1 ds. flåede tomater
1 tsk tørret oregano
1 tsk frisk eller tørret timian
1-2 laurbærblade
dadelsød eller honning og citronsaft efter behov (kan udelades)
salt og peber

Varm olien i en tykbundet gryde. Blanchér de hakkede grøntsager og hvidløget, og dæk blandingen med okse- eller grøntsagsfond og appelsinsaft. Brun det hakkede kød på en meget varm pande, og bland det i gryden med grøntsager. Tilsæt tomater og krydderier, og lad saucen simre i mindst en halv time og gerne længere. Tilsæt fond undervejs, så saucen ikke koger tør. Smag til med sødt, salt og surt til sidst.

Tilbered squashspaghetti, når saucen er ved at være færdig,