Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Græskarmos af hjemmegroet græskar

 

IMG_3070

Prøv lige og se det her flotte  græskar. Jeg har fået det af min mor i dag og så skal vi da have græskarmos til aftensmad. Det nemmeste er skære det i skiver og bage det mørt. Der er næsten ikke grænser for hvor mange smage græskar kan klare. Så prøv dig frem, med f.eks kanel eller ingefær…

Jeg brugte:

1 græskar
kokosolie eller klaret smør til at pensle med
hvidløg ( så mange du har lyst til)
1 tsk paprika
1 tsk tørret chili
salt & peber
1 tsk hvidløgspulver
evt. 1 dåse kokosmælk ( brug kun den fede del )

Skær græskaret i skiver, placer dem på en bradepande sammen med hvidløg. Pensl med kokosolie og drys krydderier over. Bag møre. Ca. 30 min ved 180 grader.  Mos eller blend græskarene, alt efter ønske om konsistens. (Jeg blender dem som regel) smag til med ekstra krydderier. Drys evt. med friske krydderurter som persille eller estragon.

Tip: For en mere cremet mos, tilsæt den fede/ hårde del af kokosmælken. Hvis du vil have suppe i stedet for mos, tilføj hele dåsen med kokosmælk og varm forsigtigt suppen op.

IMG_3072