Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

æg med peberrodscreme

æg med peberrodscreme

En opskrift på æg med smag til påske.

6 hårdkogte, økologiske æg

4 spsk mayonnaise, gerne hjemmerørt  2 halve soltørrede eller langtidsbagte tomater
1 tsk. fintrevet frisk peberrod ELLER 1 tsk. wasabipulver
1 tsk sød paprika
1⁄2 tsk salt

Kog dine æg i 8-10 minutter, eller til de er hårdkogte. Lad dem køle helt ned, skær dem over på den lange led, og anbring blommerne i en blender. Blend blommerne med tomater, peberrod, mayonnaise og salt og paprika til en ensartet masse. Fordel blandingen i de hal- verede hvider. Pynt med et drys paprika eller lidt peberrod.

æg med peberrodscreme 1

Du kan bruge 12 vagtelæg i stedet for hønseæg i denne opskrift. I så fald skal du bare halvere mængden af de øvrige ingredienser. Hvis du ikke er så glad for frisk peberrod, kan du erstatte det med wasabipulver, men tjek, at det ikke indeholder sukker eller hvede. Vagtelæg skal koge ca.4 minutter