Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Grønkålschips

Grønkålschips

For et par år siden så jeg en berømt skuespillerinde lave grønkålschips på tv, men jeg fik ikke fat i opskriften. Ingen tempera- turvejledning, ingen bagetid. Jeg gik i gang alligevel, og efter en del mislykkede forsøg blev resultatet disse små knasende sprøde vitaminbomber, fyldt med jern, fibre, kalk og vitamin A, B6 og C. Ungerne elsker dem og der er grønkål på hylderne lige nu -så det er bare med at komme igang.
Der er rig mulighed for at eksperimentere med smags- varianter. Her kommer et par forslag. 

10-15 grønkålsblade
1 spsk god olivenolie eller smeltet kokosolie
1/2 tsk urte- eller havsalt

Variationer:

  • hele sesamfrø og tørret ramsløg
  • appelsinsaft, tahin
  • alle nødder og frø (mal dem fint og drys dem over efter olien er gnubbet ind)
  • hvidløgspulver
  • vaniljepulver
  • citron, honning og chili
    find selv på flere…. og skriv gerne en kommentar til mig om dine forsøg

 

Forvarm ovnen til 175 grader (undgå helst varmluft)
Fjern bladene fra de hårde stilke, og riv kålen i små og nogenlunde lige store stykker. Vask kålen grundigt, og slyng den, eller pres den tør i et rent viskestykke. Det er vigtigt, at den er helt tør. Hæld olie, sesamfrø og salt over kålen, og fordel det godt ind i alle bladfold- erne med hænderne. Fordel kålen på en eller flere bageplader i et enkelt tyndt lag, og bag den i 5- 10 minutter, eller til kålen er sprød og knasende. Hold øje med kålen, mens den er i ovnen. Den brænder let på. Servér og nyd!

kålchips 2