Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Urte pesto

Urte pesto

Næsten alle friske, grønne urter og kerner kan bruges til pesto. Nederst på siden har jeg listet et par af mine yndlingsvariationer.

1 stor håndfuld kruspersille (skyl persillen omhyggeligt) 1⁄2 fed hvidløg (kan udelades)
1 dl ekstra jomfruolivenolie eller anden god olie
100 g tørristede macadamianødder ELLER mandler
havsalt

friskkværnet peber
lidt citronsaft

Blend alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Tilsæt olie efter behov. Pestoen holder sig i et par dage på køl, hvis den er dækket af olie i et skoldet glas.

Udskift eventuelt persillen med

1 stort bundt bacilikum
4 blade grønkål uden stilke (skyl dem grundigt)
1 bundt skvallerkål (skyl grundigt)
1-2 ovnbagte eller kogte rødbeder uden skræl (bag dem ca. 40 -60 minutter ved 150 grader
1-2 ovnbagte peberfrugter (bag dem i cirka 30 minutter ved 150 grader)