Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Vind den smukke kogebog “Spis” af Mikkel Karstad

4 nov 2014
Vind den smukke kogebog “Spis” af Mikkel Karstad

Jeg har modtaget et eksemplar af den super smukke og æstetiske kogebog “Spis”, som jeg har tænkt mig at trække lod om. (konkurrencen er desværre slut)

 

Bogen er fyldt med skønne opskrifter, med gode naturlige råvarer. Mange af mine favoritter som, græskar, rosenkål, krydderurter, svampe og bær.  Den er delt op, så hver råvarer har sit eget kapitel. Det kan jeg rigtig godt lide.

Billederne er smukke og enkle. De fleste af opskrifterne er lige til at gå og kræver ikke specielle ingredienser eller særlige egenskaber i køkkenet. Det er bare gode råvarer “nordiske” der bliver sat i fokus. IMG_8291   IMG_8283 IMG_8293Bogen er fyldt med sprødhed, surhed, salte og sødme. Jeg har afprøvet en af de meget simpel søde opskrifter, nemlig bagte solbær.

Mine solbær var ikke friske, men en fin pose frosne solmodne solbær fra det smukke Fyn. Nærmere betegnet Egeskovslotshave. Jeg vil tro man kan erstatte solbærrene med ribs, stikkelsbær eller andre buskbær. Opskriften kalder på jernurt (verbena) det havde jeg ikke, så jeg tilføjede bare lidt citronskal i stedet. Sådan kom mine bagte solbær til at se ud. Jeg serverede dem med en bananpandekage, dadelsolbær sorbet og revet citronskal.

Bagte solbær

4-6 personer

500 g solbær
100 g akaciehonning
3-4 stilke jernurt ( jeg brugte skallen af 1/2 citron)

Vask og rib solbærrene. Kom solbærrene i et ovnfast fad, evt. med bagepapir i bunden ( så det er nemmere at få bær og den saft, de har smidt, over i en skål efter bagning).

Kom honning og jernurt  (jeg brugte revet citronska) på bærrene, og vend godt rundt.

Kom solbærrene i ovnen, og bag dem ved 160 grader i 10-15 minutter, så solbærrene lige brister og tager honning og jernurtsmagen (citrussmagen) til sig.

Tag solbærrene ud af ovnen, og lad dem køle af i fadet. Kom dem derefter i en skål, og sæt dem i køleskabet, så du har dem klar til servering.

Bærrene kan også gemmes i et lukket glas på køl.

 

SPIS

Det smagte rigtig dejligt…

IMG_8297

 

Har du lyst til at vinde denne fine kogebog, skal du blot skrive hvilken kogebog der er din favorit-kogebog – og hvorfor i kommentarfeltet herunder.

Så er der trukket en vinder. Tillykke til Carina. :)

 

25 comments

 1. Christina Lindegaard Svar
  Min farvorit kogebog og den der altid ender med at være min go-to, når jeg mangler inspiration til hvad der skal på tallerkenen er "Køkkenrevolutionen på høje hæle" af Umarho Cadogan. Den er fyldt med lækre opskrifter på alt fra morgenmad til lækre (og sundere) desserter. Jeg elsker at når først man har opdateret sin krydderihylde en smule, så kræver mange af opskrifterne faktisk kun ganske få råvarer.
  • Katrine Svar
   Kære Christina Ja Umahro er god! Har alle hans bøger og elsker dem. Kh Katrine
 2. Carina Svar
  Tak for en skøn og smuk blog - dejligt med inspiration, der samtidigt er smukt fremstillet. Det kan mine øjne (og smagsløg!) lide :-) Min yndlingskogebog (indtil videre) må være Green Kitchen Stories; smukke billeder, lækker og nærende mad samt nem at gå til. Det går det interessant at lære grønnere :-) God aften til dig :-)
  • Katrine Svar
   Tusind tak skal du have Carina Det betyder meget for min motivation med kommentarer som denne. God dag til dig Kh Katrine
 3. Emma S. Svar
  Min yndlingskogebog er Sølvskeen. Laver ikke så tit noget derfra, men når jeg gør, så er det virkelig bare de bedste italienske retter. :)
  • Katrine Svar
   Kære Emma Jeg ejer faktisk ikke sølvskeen. Men tror jeg vil ønske mig den. Kh Katrine
 4. Jenny Svar
  Min yndligskogebog er an everlasting meal af Tarmaree adler. Det er måske ikke en gængs kogebog, men en fortælling om mad. Poetisk er sådan som jeg vil beskrive den. Det er en bog man læser af kærlighed.
  • Katrine Svar
   Kære JennyLyder som noget for mig. Jeg er vild med mad og kærlighed ;) Kh Katrine
 5. Lis Nielsen Svar
  Min yndlings er Sigrid Fugls bagebog, men hvis det er kogebog, så er det Suhr mad, fordi den har alle grundopskrifterne og er lige til.
  • Katrine Svar
   Hej Lis Den bagebog må jeg vis have fingre i. God dag til dig Kh Katrine
 6. Ditte Svar
  Min favorit kogebog er faktisk din. ELSKER bananpandekagerne over alt på jorden!! og tærten!!
  • Katrine Svar
   Jamen tak for det Ditte. Det bliver jeg glad for at høre. Kh Katrine
 7. Siri Rasmussen Svar
  Min yndlings er klassikeren fra AMO!
 8. Caroline Sylvester Svar
  Min favorit må være Claus Meyers Almanak. Jeg er tosset med opbygningen og med de smukke billeder. Og så sætter jeg pris på den store information om årstidens råvarer. :-)
  • Katrine Svar
   Hej Caroline Almanak er en fantastisk bog. Faktisk har Claus Meyer skrevet forord i "Spis" Kh Katrine
 9. Anna Svar
  Jeg er vild med Jamie Olivers kogebøger, der er bare mange lækre opskrifter ;)
  • Katrine Svar
   Hej Anna Jamie Loiver er også en ener. Jeg er vild med hans passion og engagement. Kh Katrine
 10. Stine Svar
  Min yndlingskogebog er "smag - økologi året rundt" af Kille Enna. Jeg elsker at jeg året rundt kan få inspiration til anderledes og virkelig lækker mad med råvarer jeg har i haven. Og så er det ret fint og hygligt at læse portrætterne af de økologiske og biodynamiske landmænd der har bidraget til bogen.
  • Katrine Svar
   Hej Stine Ja den skal jeg da have kigget lidt mere i den bog. Kh Katrine
 11. Gitte Svar
  Stenalderkøkken,- fordi det et ligetil hverdagsmad til min familie med mange børn :-)
  • Katrine Tuborgh Svar
   Tak Gitte :)
 12. Eva k Svar
  Det er en italiensk bog som hedder "in cucina con i tacchi a spillo". den er simpelthen den sjoveste kogebog jeg har noglesinde set:)
  • Katrine Tuborgh Svar
   Hej Eva Findes den mon kun på italiensk? Kh Katrine
 13. Anne Svar
  Sikke en lækker bog med smukke madfotos! Jeg elsker kogebøger og det skifter meget hvilken der oftest bliver hevet ud af reolen. I øjeblikket kigger jeg en del i Anne(Mad)s nye salat-bog. KH Anne
  • Katrine Tuborgh Svar
   Kære Anne Den har jeg ikke set endnu. Kh Katrine

Leave a Comment