Katrine Tuborgh

- kærlighed til mad

Wannabe brownie med pistacienædder

En virkeligt intens chokoladekage helt uden korn, som nogle af jer kender fra min bog.
Du kan bytte pistacienødderne ud med andre smagsgivere; for eksempel kokosmel, udstenede søde kirsebær, blåbær, pekannødder, lakridspulver, citron- eller appelsinskal eller noget helt syvende, du holder af. Du kan også skifte chokoladen ud med 2 modne, mosede bananer. Vupti, så er der banankage.

Giver cirka 6-8 stykker brownie.

100 g mørk chokolade, 85 % eller højere
200 g klaret smør eller kokosolie
1⁄2 tsk salt
80 g kakaopulver (GOD kvalitet)

200 g mandelmel (ikke fedtreduceret, altså bare fintmalede mandler
4 spsk usaltede pistacienødder ( eller hvad du nu vælger at tilsætte)
1 vaniljestang (brug penge på kvalitet)
2 dl honning, eller 4 dl dadelsød ( eller det naturlige sødemiddel du foretrækker)

3 store eller 4 små æg

Forvarm ovnen til 180 grader, smelt chokolade og klaret smør eller kokosolie i en gryde over svag varme. Bland mandelmel, kakao- pulver, salt og vaniljekorn i en skål. Tilsæt chokoladesmørret til de tørre ingredienser under omrøring. Tilsæt dadelsød og honning, og rør derefter æggene i, et ad gangen, så dejen samler sig og bliver glat. Bag dine brownies i et velsmurt ovnfast fad eller i små silikoneforme. Bagetiden afhænger meget af den enkelte ovn. Jeg bager dem ca. 15-29 minutter og der vil de være lidt bløde indeni.

Server dine brownies let afkølet med et dryp hindbærmousse og dekorér eventuelt med spiselige blomster (for eksempel violer, hjulkrone, røde kornblomster eller morgenfrue).
Kagen kan holde sig i 3-5 dage på køl